Wednesday, May 11, 2011

ICho IChO IChO..~


                          Hye guys,dah lama xupdate blog nie*xtually xprnah update pon..haha..
                  ne saje tiba2 hari nie rase nk mengarg plak..hurmm,,tp nk cite psal ape eh..ckgu..??any idea…??hahaha..:P


                             tmpal kat wall pasum and kat lcture hall,,huhu
1st of all,,agak brbgga laa bile nama aku ad dlam short list untk bnda nie..huhuhu/..

Ok2,,ni aku nk cite psal IChO yg aku msuk hari tu,,korg tau x ape IChO nie..??msti xtau kan..haaaa,,nk dsgkatkan cerite laa,,IChO nie adalah (Intrnational Chemstry Olympiad)..dy mcm Olympiad math time kite  sklah menengah dlu laa tp nie untk bdk2 U.dibuat kat Chemistry Department of Univesty Malaya..yup..tmpat aku foundation..msuk2 dah btk bangunan yg baru siap..trmasuklan PASUM baru,,lawa gler kot,,tp batch aku xsmpat nk merasa bangunan baru tu..uhu..sobs..btw,,ICHO,.dimane melalui prtndingan nie,,peserta2 akan dplih untk jadi wakil Malaysia untk brtnding kat Ankara Turki…woooaahh….bunyi mcm best jee kan,,mmg best pon..haha…
Tp nie cek nk habaq,,soalan dy mmg susah tahap batman ah bak kata DA,mmg out of our level…bnda yg kita xblajar lg kott,,tba2 dy tya,,mcm mane nk jwb kan..??sighh..-,-…jd aku dah buat yg trbaek..kita tgk jee laa mcm mane yee…

Kitorg menginap kat kolej 11 UM yg mcm kondo tu..wooo,,korg(bdk2 asasi) msti  Nampak mcm best jee kan kolej 11 tu,,tp kenyataan nye..perhh..mmg jauh trsasar,,kolej 12 best lgg koot…sumpahh..

                                               soalan hari pertama..



Hurm,,nk dijakikan ceruta,,1st day test,,kuiz..smua ad 6 soklan bsar,,2 psal organic,, psal inorganic,dan 2 lg psal physical chrmstry..masa dy bagi 3 jam jee..haha,,ok,,time jwb organic tuu ok lg ,,tp bile dah smpai inorganic tu otak aku nie dah start buat hal dah..bole plak aku lupe formula nk carik pH acid dlam buffer solution…haih..nasib2..tp xboleh salahkan soalan jgk,,sbb   pada mlm nk test tu,,aku langsung xstdy..haha..bkn ape,,burfday aku kan bru jee lpas,,aku guna celcom jd ye laa kan..ape lg,,7 hari 7 mlm kot free..hee…jd korg paham2 laa kan,,bile dah free,,smua org aku nk kcau…nk djdikan cerita,,mlm test tu,,aku ad byk sgattt masalah yg dtg…hurm,,1st of all,,psal mslah pribadi aku ah..x settle2 lg neh…jd aku settle kan laah dgn best friend aku yg nuunn jauh di sana..kat mane..??haaa,,biarlah rahsia,,dy nie genious gilerrr kot,,alweyyss excel jee dlam hdup…dari kcik aku knal dy,,smpai laa bsar,,dy nie byk giler bntu aku dlam khdupan aku,,dlam stdy ke,,ape ke,,mmg dia ah ..dy mcm pkar motivasi aku laa..hahaha…nanti laa aku cter psal dy dlam upcoming post aku..hee…then,,mslah kedua,,ad satu no nie..asyik colll aku jee..hashh,,srabut2…and mslah laem ad laa lg,,kalo nk sum up smua mslah aku mlm tu,,mmg tntion gler ah…so,,ap lg,,aku coll laa sorg bdk nie untk dapat kan ketenangan..heee…thanks yee awk.…..^^..
Jd mmg mlm tu aku xstdy pon..haha..trbaek laah kan..lol…

                                         ni soklan hari amali...


2nd day,,aku ad amali plak..amali nie dy nak test ktorg mcm mane dalam makmal,,dy nk tgk cara kita mendndalikan smua radas2 dlam lab tu…jd ok lahh…soklan dy,,dy nk ktor hasilkan ASPIRIN dlam mkml dgn guna kan bahan yg dbri..perhh,,susah gler kot….5 jam aku trperangkap dlam makmal tu.dah laa aku xbreak1st pg tu..mmg xde tenaga langsung..aku maen buat jee…tp last trhasl jgk laa ASPIRIN akutu,,ad jee ngan aku skrg neh,,sape2 yg sakit kpla bole laa mintak ngan aku yee…sndri buat kot,,kalo ad ksan smpingan ape2,,tgung sndri yee…~~
                                          haa,,nie dy,,ASIRINe..sape2 nak..??

                                       



                                                     dapat sjil..heee

                                        
Haa,,dan dsitulah sahaja stakat ini,,,aku stay KL dlam 5 hari je,hari2 last tu aku kluar ngan membr aku pg mid,,untk ape..??of coz have fun laa braderr..haha..then kat mid tu,,aku lalu laa sbuah kdai nie,,byk gler teddy,,nile tgk teddy tu,,perhh,,tba2 tringt kat sorg bdk ClUMSY nie..hahhaa..aku pon xtau knpe..jd aku msuk laa kdai tu,,then beli laa skit oleh2 untuk bdk nie..nanti ksian,,menangis plak kalo aku xbeli kan ape2..hahaa…omeme..:P
So  that’s all folks..till next time..

and this one untk cikgu..hahhaa....mane skyline kamo haa..??..:P

10 comments:

  1. bkn kereta sndiri. xdikira ya ank murid. hahaha.

    ReplyDelete
  2. ececeyhhh..kawan yang jauh nun disana..mcm ku kenal jee..bhahahaha XD

    ReplyDelete
  3. d-artyn_hahaha,,kira ok laa tu kan..

    zappy_owh,,sapo2...??hahah

    ReplyDelete
  4. uk aloh. xdop dh komen ore? huhh

    ReplyDelete
  5. adooo2! hile r tu time blogger babak ari tuh..
    uh bia la.. xjd tnyo..sob3

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...